Despre noi

Încă din timpurile comuniste, când auzeau de Nowy Targ, toți polonezii se gândeau la pantofi - mulți își aduc aminte cu drag până în ziua de azi de produsele fabricate în Unitatea de Industrie a Pielăriei Podhale din Nowy Targ. Imensa fabrică nu a rezistat însă modificărilor economice de trecere la piața liberă de după 1989.

În același timp, Wiesław Wojas, reprezentantul unei familii cu tradiție îndelungată în fabricarea de încălțăminte, s-a hotărât să coasă încălțăminte sub marca Wojas, garantând cu propriul nume seriozitatea și rezistența acesteia. În anul 1990 a angajat câteva persoane și a deschis primul magazin propriu. După primul an de activitate, producția a atins câteva zeci de mii de perechi de pantofi.

Modelele moderne, capacitatea de a recunoaște preferințele schimbătoare ale clienților și de a reacționa rapid la modificările din piață și mai ales cea mai bună calitate a pantofilor produși au dus la o dezvoltare foarte rapidă a companiei. În anul 1994, Wiesław Wojas s-a hotărât să achiziționeze de la administratorul judiciar al Fabricii Podhale, aflate atunci în faliment, o parte din secțiile fabricii lichidate, împreună cu mașinile. Acest lucru a permis nu numai creșterea dinamică a capacității de producție, ci și păstrarea a sute de locuri de muncă în pericol - în decurs de numai un an, numărul de angajați ai firmei s-a triplat.

În anul 1996 a luat ființă societatea Wojas Trade, care a preluat magazinele existente ale firmei și a început o dezvoltare activă a rețelei. Separarea propriei rețele de vânzări a permis companiei să își păstreze independența de firmele de distribuție și să asigure cele mai înalte standarde ale serviciilor oferite clienților în magazinele proprii. Datorită acestui lucru, Unitatea de Industrie Comercială Wojas a rezistat perioadei de încetinire economică, de pierdere a clienților din Rusia și de concurență mărită din partea producătorilor externi.

Anii 2007-2008 au deschis o etapă complet nouă în dezvoltarea companiei. Mai întâi, Unitatea Wojas s-a transformat în societate pe acțiuni, iar în primăvara anului 2008, Wojas S.A. a fost listată la Bursa de Valori din Varșovia. Capitalul obținut a fost alocat pentru dezvoltare și capitalizarea rețelei de vânzări (în decurs de 3 ani, numărul de magazine proprii aproape s-a dublat, atingând un număr de 120), precum și pentru extinderea unității de producție și dezvoltarea departamentului de creație. În același an au fost achiziționate 100% din părțile sociale Wojas Slovacia, intensificând dezvoltarea pe piața vecinului nostru din sud (în prezent rețeaua din Slovacia are 9 magazine).

În anul 2009, societatea a început extinderea unității de producție, combinată cu achiziția și implementarea unui noi sistem de montaj cu injecție pentru încălțăminte și cu achiziția de noi mașini de cusut și de montaj. Jumătate din costurile investiției (12 milioane de zloți) au fost finanțate din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Economia Inovatoare.

În prezent, Wojas S.A. este unul dintre cei mai mari și cei mai apreciați producători polonezi de încălțăminte, care dispune de o rețea de aproape 170 de magazine proprii în Polonia, Slovacia și Ucraina și produce în fiecare an câteva sute de mii de perechi de încălțăminte. În oferta firmei se află încălțăminte elegantă din piele pentru femei și bărbați, modele de tineret și încălțăminte de trekking. Oferta este completată de marochinărie din piele - genți, borsete și curele. O parte a producției este destinată exportului și serviciilor speciale - de câțiva ani firma Wojas furnizează încălțăminte specializată pentru armată, pompieri, grăniceri, poșta poloneză, serviciile forestiere și de transport. Grupul Wojas S.A. are în toată Polonia aproape 1300 de angajați.

Cumpărături sigure
Cumpărături sigurecu certificat SSL
Livrare gratuită peste 100 Lei
Livrare gratuităpeste 100 Lei
Retur in 30 de zile
Retur in 30de zile